خرمشهر- در جلسه شوراي شهر خرمشهر مشکلات خدمات شهري از جمله بحث جمع آوري زباله بررسي شده و شهرداري مکلف شد تا پايان اين ماه برنامه جامعي را براي رفع مشکلات ارائه کند.
به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ظهر امروز نود يکمين جلسه شوراي شهر خرمشهر با حضور 6 عضو شوراي شهر و با دستور جلسه بررسي آخرين وضعيت خدمات شهري و روند پيشرفت پروژههاي عمراني برگزار شد.
شهردار خرمشهر در اين جلسه در رابطه با مشکلات اخير در جمع آوري زبالههاي در سطح اين شهر، اظهار کرد: پيمانکار به خاطر مطالبات يک هفته است که ماشين آلات خود را از مدار خارج کرد اما براي رفع اين مشکل دو دستگاه از ماشين آلات حمل زباله خراب شهرداري را تعمير کرده و مشکل زباله گيري مرکز شهر رفع شد.
منصور علواني به اتفاقات اخير پيمانکاران ناراضي که در صحن شورا خبرساز شدند، اشاره کرد و گفت: قرارداد اين دو پيمانکار پايان يافته بود و مسئله اين دو پيمانکار از مراجع قانوني دنبال خواهد شد.
وي از تأسيس تعاوني براي ارائه خدمات شهري به عنوان يکي از راهکارهاي تکرار توقف ارائه خدمات شهري خبر داد و افزود: براي ارائه خدمات شهري، تأسيس تعاوني يکي از راهکارهاست که در شرف ثبت قرار دارد.
علواني ادامه داد: در پي جلسهاي که با مسئولان نواحي و خدمات شهري برگزار شد، قرار شد که مناطق به برزنهايي براي خدماتدهي تقسيم شوند.
مهدي مطور، معاون خدمات شهري شهرداري خرمشهر با اشاره به اينکه کمبود نيرو و تجهيزات به طور عمده مانع برنامهريزي براي رفع کامل مشکلات هستند، در اين جلسه بيان کرد: شمار نيرويهاي خدمات در سال 75، 350 و اين تعداد در سال جاري، 125 نفر هستند؛ همچنين شمار ماشين آلات حمل زباله در گذشته 17 دستگاه و امسال 6 دستگاه پرس هستند.
شهردار خرمشهر راهکارهايي را براي رفع مشکل ماشين آلات و نيروي انساني واحد خدمات شهري ارائه کرد و گفت: همچنين مقرر شد که به جاي ماشينهاي سنگين که هزينه سنگيني را بر شهرداري تحميل ميکند، از ماشين آلات سبکتر استفاده کرد.
همکاري نکردن نهادها با شهرداري
وي به علت کمبود نيروي خدماتي شهرداري اشاره و اظهار کرد: از ميان 105 نفر نيروي پيمانکار خدمات شهري، 40 نفر اداري و 70 نفر خدماتي هستند؛ همچنين در مدت اخير 40 نفر از نيروي فضاي سبز به سيستم اداري پيوستهاند که همين امر باعث مشکل نيروي انساني شده است اما ما در اين راستا در پي تزريق نيروهاي خدماتي به واحد خدمات هستيم.
علواني مشکل در واحد اجراييات را هم پذيرفت و گفت: شهرداري خرمشهر در بحث اجراييات مشکل دارد اما به کار گيري نيروي ثبات اجراييات در بازارها و افزايش تعداد نيروهاي اين واحد دنبال ميشود.
وي افزود: در بخش بازرسي ساختمان تغييراتي در نظر است که با اعمال اين تغييرات و افزايش تعداد نيروها و ماشينهاي گشت پس از فروش ماشينهاي خراب ميتوان مشکلات اين بخش را تا حد زيادي رفع کرد.
شهردار خرمشهر در خصوص مشکلات ماشين آلات در بخشهاي مختلف خدمات شهري اعم از واحد آتشنشاني، بيان کرد: هيچکدام از نهادها با شهرداري براي تأمين ماشين آلات همکاري نميکنند و منطقه آزاد نيز با وجود تفاهمنامههاي مختلف در بخشهاي مختلف از جمله تفاهمنامه براي تأمين ماشين آلات آتشنشاني و پيگيري از دبيرخانه مناطق آزاد به اين تفاهمنامه عمل نکرده است و مشکلات مالي را علت اين امر بر ميشمارد.
وي همچنين در پاسخ به اعضاي شورا نسبت به 48 ميليارد تومان اعتباراتي که نماينده خرمشهر از تخصيص آنها خبر داد است، تصريح کرد: نماينده خرمشهر با پيگيريهاي خود دستور پرداخت اين مبلغ را گرفته است اما هنوز تخصيص داده نشدهاند اما موضوع به صورت جدي توسط نماينده دنبال ميشود چرا که قول پيگيري اخذ 10 دستگاه اتوبوس از اتحاديه اتوبوسراني را نيز داده است.
وم ارائه برنامه مدون توسط شهرداري
علواني در ادامه به پروژههاي فني پرداخت و از اجراي جاده ساحلي به عنوان مهمترين پروژههاي ياد کرد و افزود: پروژههاي عمراني در دو فاز تعريف ميشود که مهمترين آنها ساحل سازي است که دو ماهي ميشود که تعطيل است و در اين راستا مکاتباتي با منطقه آزاد براي تأمين اعتبارات انجام شده است.
وي ادامه داد: قرارداد پيمانکار پروژه ساحلي پايان يافته و شامل ماده 48 شده است اما با اين حال اين پيمانکار مقاومت کرده و از تحويل دادن کارگاه خودداري ميکند که اين موضوع نيز از مراجع قضائي در حال پيگيري است.
موسي مطور جزيره، عضو شوراي شهر خرمشهر در اين نشست عنوان کرد: بايد در سياستگذاري اولويتها رعايت شود و همه نهادها موظف هستند که با شهرداري همکاري کنند.
وي مقصر کمبود ماشين آلات فعلي را سازمان منطقه آزاد اروند دانست و گفت: منطقه آزاد ميتوانست در سالهايي که قيمت ماشين آلات کم بود و سازمان درآمد خوبي داشت، چند وسيله را بدون عوارض گمرکي وارد و به ناوگان خودرويي شهرداري تزريق کند تا اکنون با خاور و وانت در اين شرايط کرونايي زبالههاي شهري جمع آوري نشوند.
رئيس شوراي شهر خرمشهر نيز در اين نشست تأکيد کرد: براي نظافت شهر نبايد تنها مرکز شهر را در نظر گرفت بلکه بايد به موضوع نخالهها و زبالهها همه مناطق توجه شود.
فاخر ربيعي فر مهلت 15 روزهاي را به شهردار براي ارائه برنامهاي مدون خدمات شهري براي برون رفت از اين مشکلات داد و اظهار کرد: بايد برنامه مدوني در حضور اعضاي شورا اعلام شود و از شهردار انتظار ميرود که ظرف 15 روز باقي مانده از ماه برنامهاي را ارائه کند تا دست کم نيمي از مشکلات شهر رفع شود.
وي به موضوع انتظارات شهرداري از منطقه آزاد نيز اشاره کرد و گفت: بايد با منطقه آزاد به صورت قانوني وارد مذاکره شد و از طريق قانوني اين سازمان را مجاب به عمل به تعهدات خود کرد.
رئيس شوراي شهر خرمشهر همچنين از برنامهريزي براي برگزاري جلسه مشترک با حضور فرماندار و دستگاههاي خدماتي و متمکن شهرستان براي همکاري در رفع مشکلات خدمات شهري خبر داد.
برنامه مدون خدمات شهري تا آخر ديماه تحويل شوراي شهر خرمشهر شود
خدمات ,خرمشهر ,شهري ,شهر ,آلات ,ماشين ,خدمات شهري ,ماشين آلات ,شوراي شهر ,در اين ,منطقه آزاد ,براي تأمين ماشين ,براي ارائه خدمات
درباره این سایت